På globalt nivå forurenser kjøttindustrien mer enn all transport til sammen og er derfor et vesentlig bidrag til de pågående klimaendringene (Kilde: The Food and Agriculture Organization of the UN). Derfor bør gjennomsnittlig kjøttkonsum hos hver enkelt innbygger i Norge reduseres betraktelig. For å oppnå dette, må serveringssteder være bevisst sine vegetartilbud. Å innføre fullstendig kjøttfrie SiO-kantiner på mandager vil vise at Samskipnaden er ambisiøs når det kommer til miljøvern. En slik kjøttfri dag vil også være en anledning til å skape bevissthet hos studenter og ansatte på Samskipnadens utdanningsinstitusjoner rundt miljøpåvirkningen til kjøttindustrien og fordelene ved å redusere eget kjøttforbruk.
Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo mener at:
- SiO-kantinene burde utrede og implementere en kjøttfri dag hver uke i sine kantiner.
- Implementeringen av en kjøttfri dag bør sammenfalle med en kampanje i samarbeid med Velferdstinget i Oslo og Akershus og andre relevante aktører om kjøttproduksjon og fordelene ved å redusere sitt eget kjøttforbruk.
- SiO-kantinene bør redusere prisen på kjøttfrie retter slik at disse alternativene alltid er økonomisk fordelaktig å velge.
- SiO-kantinene bør tilby mer og tydelig merket vegansk mat.
Vedtatt av Studentparlamentet 19.11.20
Logg inn for å kommentere
Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere