Prisvinner 2023

Kristin Bech vinner undervisningsprisen 2023!

Hvert år deler Studentparlamentet ut undervisningsprisen for å premiere fremragende undervisere. Meningen med prisen er å skape oppmerksomhet rundt- og inspirere til- god undervisning. I år går prisen til Kristin Bech fra Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk, ved det humanistiske fakultet.

 

Blant kandidatene utmerker Kristin seg spesielt med sin innovative tilnærming til læring. Hun er en erfaren korsanger, og har tidligere sunget i Oslo Domkor. Gjennom koret, har Kristin brakt sangen som formidlingsverktøy inn i forelesningssalen. Med live korsang som bakteppe, tar Kristin studentene med på en språklig reise fra gammelengelsk tid til i dag. Hun har altså tatt med seg et kor som hun synger sammen med, og formidler det engelske språks historie på en helt nyskapende måte. Denne måten å tenke utenfor boksen, er noe som virkelig fortjener anerkjennelse!

I tillegg til nyskaping i forelesningssalen, har Kristin også spredt engasjement for faget sitt langt utenfor HF. I 2020 var Kristin Initiativtaker til ordfestivalen, en festival som fremhever språkfagene både på og utenfor UiO. Festivalen har blitt arrangert to ganger, og inneholdt alt fra språkquiz, liveshow med Eides språksjov, panelsamtaler med sentrale stemmer innenfor språkfeltet, utstillinger og mye mer. Komiteen vil spesielt framheve disse utstillingene. De har bestått av plakater der ett ord fra hvert av undervisningsspråkene på HF er plukket ut og presentert sammen med andre fakta om språket. Disse plakatene har også vært utstilt på Oslo S, noe som betyr at budskapet ble formidlet til et enormt publikum. Kristin har vært ildsjel for dette prosjektet, og komiteen ser veldig fram til ordfestivalen 2024.

I nominasjonsteksten er Kristin beskrevet som en “utrolig engasjert foreleser som liker å undervise og som bryr seg om studentene sine”. Dette er en vurdering priskomiteen stiller seg helhjertet bak. Vi gratulerer med prisen, og ønsker henne lykke til med videre undervisning av fremragende kvalitet.

 

Publisert 10. okt. 2023 11:39 - Sist endret 10. okt. 2023 11:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere